Det tidligere jernværk er nu et hyggeligt hotel i Philadelphia. Kom med indenfor.

The Residence Inn udgør en del af den nye Ironworks-bygning, der balancerer perfekt på grænsen mellem det moderne og det historiske
Del på facebook
Del på linkedin
Del på twitter
Del på email

Når man kører gennem Philadelphia-forstaden Bala Cynwyd, som blev grundlagt af walisiske kvækere i 1680’erne, kan man se beviserne på dens kommercielle og industrielle rødder. Et eksempel på den industrielle historie er Pencoyd Ironworks, der strakte sig halvanden kilometer langs Schuylkill River og fungerede som jern- og stålvirksomhed fra 1852 til midten af 1930’erne.

Virksomheden var en stor aktør i brobygningsbranchen. Den producerede hundredvis af strukturer over hele landet – samt nogle uden for landet – blandt andet Chicago’s Elevated Loop og mange i Philadelphia. I årenes løb voksede virksomheden og opførte yderligere bygninger langs floden. Pencoyd Bridge blev bygget for at udvide jernværket og forbinde området med det nærliggende Manayunk. Broen blev for nylig renoveret, efter den havde været nedlagt.

På trods af den imponerende vækst slukkede Pencoyd Ironworks for ovnene under den store depression, selvom det kortvarigt genopstod under Anden Verdenskrig. Da en del af en motorvej blev bygget henover jernbanekorridoren, stod dette jordstykke ubrugt hen i årtier, indtil en fremsynet entreprenør begyndte at overveje, hvordan dette område kunne genanvendes.

Stifteren af Penn Group Donna Galvin stod i spidsen for planerne, som nu blev kaldt Ironworks at Pencoyd Landing

Området var fyldt med efterladte industribygninger og udtjente industriområder. “Det var en industriel ødemark,” sagde Donna Galvin. Området havde dog den fordel, at det lå ved floden. “Det gav ingen mening, at vi havde denne fantastiske ressource i lokalområdet, som bare var usynlig,” tilføjede hun.

Så i begyndelsen af 2000’erne købte Penn Group 4 hektar af det tidligere Ironworks-område og begyndte at samle puslespillet. Først renoverede de kontorbygningen, der havde været jernværkets hovedkvarter og stod som en udbrændt skal, og flyttede sine egne kontorer ind på dette sted i 2006. Men der ville gå flere år, før de fik naboer.

I 2015 begyndte Penn Group med deres arkitekt Stephen Gibson at arbejde på et projekt, der ville tilføje endnu en vigtig komponent til områdets transformation: et moderne, syvetagers, 124-værelsers Residence Inn by Marriott. Firmaet byggede også de to restauranter på jernværkets område og har planer om yderligere byggerier. Projektet vandt førstepladsen for urbant design i The Architect’s Newspaper Best of Urban Design 2021.

Sammenflydende stilart

The Residence Inn udgør en del af den nye Ironworks-bygning, der balancerer perfekt på grænsen mellem det moderne og det historiske.

Hotellet ligger, hvor der engang lå et lager bestående af tre enorme kranhaller. Holdet bag bevarede kranbanerne fra den første kran og brugte dem som indgang til området.

“Dette enorme udendørsareal indrammer forbindelsen til floden, når folk kommer gennem tunellen,” sagde Stephen Gibson, “og det fungerer også som en overgang fra motorvejens og godsbanens regionale skala ned til fodgængerskala ved Pencoyd Square ved bredden af floden. Gennem selektiv nedrivning kunne vi fjerne det midterste af de to andre kranhaller for at gøre plads til hotellet, som skulle bygges indeni, og igen bevarede vi de enorme stålspær til andre formål i fremtiden.”

En udendørs terrasse på hotellet.

Den rustne patina på stålrammen, der engang var en del af fabrikken, fremvises prominent uden for hotellet og fungerer som et historisk symbol på den engang blomstrende industri ved flodbredden. Hotellet blev bygget med gasbeton og præfabrikerede elementer, som er solidt og lydtæt – ideelt til et hotel.

“Det interessante ved et hotelprojekt er, at området omkring det er utroligt offentligt,” sagde Gibson. “I modsætning til boligblokke, hvor man er i den private sfære, ønsker man mennesker omkring hotellet. Vi udnytter dette aspekt og laver et samlingssted for folk. Det kunne vi godt lide.”

“Vi har en gårdhave til hotellets gæster med bålplads og grillområde. Regnhaven bruges som adskillelse mellem hotellets udendørsområde og det offentlige rum,” tilføjede Gibson.

Genanvendte dragere fra nogle af de gamle kranhaller fungerede som bjælker til broen over regnhaven og rækværket langs toppen af støttemuren. “Vi beholdt også mange af tagklinkerne fra det gamle pumpehus og brugte dem som flis i regnhavens bede,” sagde Gibson.


MERE PÅ BUILT:


“De udvendige materialer viser forskellen på de gamle, rustne bølgeplader af stål, der blev reddet fra det gamle kranlager,” sagde Gibson. “Dette stod i kontrast til de nye, glatte, grå porcelænspaneler. Hvert materiale er brugt som regnafskærmning.”

Interiøret har et bevidst industrielt præg, selvom der ikke er nogen tvivl om, at hotellet er moderne på alle måder.

“Vi arbejdede på at holde referencerne til jernværket på et minimum inde i bygningen, idet vi satte vores lid til varmt træ og lækre tekstiler, så det blev et trygt tilflugtssted blandt de rå industrimaterialer og områder, der omgiver bygningen,” sagde Gibson.

Gæsterne kan sidde i moderne stole i arnerummet, som har en gulv til loft-skorsten, og nyde områdets historie gennem vinduesvæggen på den ene side.

“Vi har et svømmebassin, der er større end normalt; et overdimensioneret fitnesslokale samt mødelokaler, der er større, end man typisk møder,” sagde Gibson. “Vi nød godt af rummenes størrelse, og resultaterne ses tydeligt i, hvordan de bliver brugt.”

Ironworks-byggeriet omfatter også to restauranter: “Lark” og “The Landing Kitchen,” som har et indendørs-udendørs-rum og en havebar ved floden. Der findes endda et cykelskur ved hotellet, så folk kan tage en tur på den nærliggende sti. Faktisk er områdets stisystem forbundet med regionens stinetværk.

Hotellets poolområde.

Resultatet er en oase i byen. “Vi ønskede at gøre dette til et sjovt, tilgængeligt sted at opholde sig ved floden,” sagde Galvin. “Der kommer da også folk fra byen og forstæderne både med bil og på cykel. Det fungerer på den måde, som vi håbede, da det samler mange forskellige grupper her.”

Penn Group har tidligere stået for adaptive genanvendelsesprojekter. “Vi startede med bygninger inde i byen, som alle var historiske bygninger fra victoriansk/prævictoriansk tid, og de fleste var boliger, men ikke alle,” sagde Galvin. “Som ved de fleste gamle bygninger betyder adaptiv genanvendelse, medmindre du vil beholde funktionen, at man tager den gamle bygning og – uden at rage den ned eller tildække det historiske – laver ændringer, som kan tilpasses til moderne tider. Men ved historisk bevaring ønsker man, at den ser ud, som den gjorde før. Man har brug for begge dele. Skønheden ved gamle bygninger er, at de kan få forskellige genfødsler og forblive levende.”

Projektet har betydet meget for virksomheden, som har været så glade for byggeprocessen, at det var lidt vemodigt at overrække nøglerne, da det stod færdigt i februar 2021. “Jeg elsker, at folk nyder stedet. Hver dag indtager forskellige grupper området på deres egen måde,” sagde Gibson.

Galvin var enig i dette og tilføjede, at virksomheden har lært meget af projektet og har til hensigt at fortsætte med opbygningen af området, så alle delene til sidst kan samles i en helhed – fra stierne langs floden til kontorerne til fitnessklubben og lejlighederne længere oppe ad floden.

Fremtidige muligheder omfatter flere udendørsaktiviteter som pickleball-baner, flere restauranter og muligvis et selvstændigt opholdssted.

Helsinki ser fremtidens transport med Kruunusillat